Pravico do paliativne oskrbe (PO) ima vsak otrok z napredujočo neozdravljivo boleznijo. Izvaja se v različnih okoljih in na vseh ravneh zdravstvene obravnave. Gre za zdravljenje, ki bolniku koristi, za številne dodatne ukrepe, ki omogočijo čim bolj kakovostno življenje do smrti. Začne se čimprej po postavitvi diagnoze in se spreminja glede na otrokovo stanje. Nujno je sodelovanje med zdravniki, med. sestrami, psihologi, soc. delavci in drugimi, ki skupaj lahko olajšajo trpljenje otroka in stisko družine. Ob tem lahko občutimo veliko zadovoljstvo, ker otroku in družini olajšamo življenje z boleznijo.

Potreba po uvedbi PO je pogosto prepoznana prepozno ali pa sploh ni. S širjenjem znanja in zavedanja koristi sodobne PO bo paliativni pristop pri bolnih otrocih z neozdravljivo napredujočo boleznijo lahko postal del vsakodnevne klinične prakse.

 

Zato vas, zdravniki pediatri, medicinske sestre, psihologi in soc. delavci, vabimo na IZOBRAŽEVANJA IZ PEDIATRIČNE PALIATIVNE OSKRBE.

 

Izobraževanja bodo v letu 2024 potekala po različnih regijah v Sloveniji v organizaciji regijskega predstavnika skupaj s sodelovanjem Tima za paliativno oskrbo otrok Pediatrične klinike Ljubljana, pod pokroviteljstvom SZPHO.

 

Dogodek je brezplačen in bo zelo zanimiv.


PROSIMO, da se prijavite le resni kandidati, ki se boste dogodka zanesljivo udeležili. Sicer se ne prijavite oz. se čimprej odjavite, če si premislite.

Ob prijavi prejmete gradivo za pomoč pri nadaljnjem delu. Za udeležbo prejmete licenčne točke Zdravniške zbornice Slovenije s področja etike in Zbornice zdravstvene in babiške nege, vsi udeleženci potrdilo o udeležbi.

 

Prijaviti se morate najkasneje do 14 dni pred datumom dogodka na e-poštni naslov regijskega organizatorja (glej priloge spodaj).

 

Ob prijavi prosimo, obvezno napišite:

·       Ime in priimek

·       Naziv

·       Rojstni datum

·       Ustanovo, kjer ste zaposleni

·       Zdravniki: št. zdravnika; med. sestre: št. licence 

 

Se vidimo!

 

 


Program 1. regijsko izobraževanje iz pediatrične paliativne oskrbe.pdf 204.1KB
Termini, organizatorji, sodelavci po regijah.pdf 162.3KB